Aerul proaspăt facilitează obținerea celui mai sănătos obicei: meditația. Descărcați aplicația de pe telefonul mobil, descoperiți elementele de bază într-un mod simplu, cu 8 meditații gratuite pe viață. Mergeți mai adânc în subiecte sau în situații de interes pentru dvs. cu acces nelimitat la programul nostru de abonament pentru plăți premium. Este atât de simplu!

practica regulata Meditatia imbunatateste concentrarea, memoria, sănătatea emoțională și fizică și sistemul imunitar, reduce stresul, anxietatea și depresia precum și scade tensiunea arterială, printre multe alte beneficii. În câteva cuvinte: Sunteți mai fericiți, mai clari și mai calmi, fapt dovedit!

Mai dormi mai bine
Una dintre cele mai frecvente probleme cauzate de suferința de niveluri ridicate de stres este dificultatea de a dormi bine. Într-un studiu clinic orb Dr. Sanford Nidich si colegii., Universitatea Maharishi, au descoperit ca deținuți încarcerați a reușit să doarmă mai bine după patru luni de practica regulată a meditației transcendentale.

Reduce tensiunea arterială
Cardiolog Herbert Benson de la Scoala de Medicina de la Universitatea Harvard a fost printre primii oameni de știință pentru a suspecta că practica regulată a meditației ar putea ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Suspiciunile Doctor Benson au fost ulterior confirmate de mai multe studii precum cel realizat de Jeanie Park si colegii sai numit „Mindfulness Meditația Reduce musculare nervoase simpatice de activitate și a tensiunii arteriale la afro-americani barbati cu insuficienta renala cronica“, publicat pe 14 mai, 2014.


Reduce nivelurile de stres și cortizol
Cercetatorul Melissa Rosenkranz si colegii ei au descoperit ca oamenii care mediteaza se bucura de niveluri reduse de cortizol din sange, hormonul legat de stres. În general, oamenii care meditează suferă mai puțină stres, iar reacțiile lor la stimulii stresanți sunt mai puțini decât cei care nu meditează.

Îmbunătățește concentrarea
Neurolog italian Guiseppe PAGNONI a constatat că practicanții de meditație reușesc să-și concentreze atenția mai eficient decât persoanele care nu practică meditația. În studiul lor, participanții au fost prezentați cu numere de trecere rapidă, la fel de repede ca 100 de numere pe minut, pe ecranul unui computer. Participanții au trebuit să apese un buton când au identificat o serie predeterminată dorită, cum ar fi 3-2-7. În cazul în care participantul a luat prea mult timp pentru a apăsa butonul este considerat „a pierdut seria“ ca și când ați apăsat butonul când seria nu a fost prezentată a fost considerată o alarmă falsă. Practicanții meditației au îndeplinit această sarcină de concentrare intensă, cu o performanță superioară celor care nu meditează.

Relații interpersonale mai bune
Practica meditației sau a atenției cu privire la minte ne ajută să fim mai compasiune față de noi înșine și de ceilalți. Această deschidere și acceptare dobândite ne permit să ne punem mai ușor în ceilalți oameni, pentru a fi mai buni ascultători. Cei din jurul nostru devin mai dispuși să ne împărtășească și să ne bucurăm de compania noastră.

Consolidați-vă sistemul imunitar
Practica meditatiei cu constiinta completa merge mult mai mult decat relaxarea si reducerea stresului. Scoala de Medicina, Universitatea Harvard Medical School Icahn Muntele Sinai, de la Universitatea din California, la San Francisco, condus de Dr. Psihiatrie Elissei Epel observate modificari legate de inflamatie, gene cicatrici, si gene care lupta virus. Ei au descoperit, de asemenea, schimbări în enzima telomerazei, care este crucială pentru dezvoltarea și întreținerea celulară bună.

Scăderea telomeres este legată de diferite boli cronice, prin urmare, studiul vede o relație directă între practica de meditație și consolidarea sănătății noastre.